Najava dogodka: KAKO DO STANOVANJ? – Naslavljanje stanovanjske preskrbe v slovenskih občinah

V okviru Mreže Stanovanja za vse organiziramo spletni posvet Kako do stanovanj? – Naslavljanje stanovanjske preskrbe v slovenskih občinah, ki je primarno namenjen predstavnikom slovenskih občin.

Dolgoletno politično zapostavljanje stanovanjskega področja je privedlo do vseslovenske stanovanjske krize. To krizo občutimo v različnih občinah različno, a dejstvo je, da ostajajo kakovostna stanovanja za vse več prebivalcev nedostopna. Čeprav so za uspešno celovito reševanje stanovanjske problematike ključni sistemski ukrepi na državni ravni – te že nestrpno pričakujemo in si zanje močno prizadevamo – je potrebno, da tudi občine in civilne iniciative aktivno pristopimo k iskanju boljših odgovorov na stanovanjske stiske občanov. 

Na posvetu želimo z udeleženci deliti rezultate in spoznanja preliminarne raziskave Naslavljanje stanovanjske preskrbe v slovenskih občinah, ki smo jo izvedli lanskega avgusta, potem pa nadaljevati pogovor v smeri dodatnih uvidov v problematike stanovanjske preskrbe v slovenskih občinah ter skupaj razmišljati o možnih pristopih in poteh k rešitvam.

Z nami bodo svoje izkušnje delili tudi predstavniki Občine Bohinj in Občine Ajdovščina, ki sta na stanovanjskem področju že naredili pomembne premike.

DNEVNI RED:

  1. Uvod in predstavitev rezultatov ankete Naslavljanje stanovanjske preskrbe slovenskih občinah
  2. Predstavitev izkušenj Občine Bohinj in Občine Ajdovščina
  3. Razprava o potrebah na področju stanovanjske preskrbe in uspešnih pristopih in poteh k rešitvam
  4. Kako / kje lahko Mreža Stanovanja za vse strokovno pomaga občinam pri reševanju stanovanjske preskrbe

KDAJ? 17. marec 2021, ob 14.00 h
KJE? Zoom (povezava bo poslana dan pred posvetom)
PRIJAVA: https://forms.gle/gkNBGmCnrDjZxhWN9

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!