Vabilo na izobraževalna srečanja o vključujoči stanovanjski preskrbi

v Mreži stanovanja za vse  vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na treh torkovih izobraževalnih srečanjih, ki se bodo odvijala v mesecu oktobru  na spletni platformi Zoom.

V sklopu posameznih izobraževanj, ki bodo trajala 2 šolski uri, se boste seznanili z naslednjimi področji:

  • vključujoče upravljanje stanovanjske preskrbe,
  • učinkovito komuniciranje z občani in
  • inovativne prakse skupnostne stanovanjske preskrbe.

V letu 2020 smo izdelali  pregled in analizo stanovanjske preskrbe v slovenskih občinah ter izpeljali pogovore z občinskimi predstavniki, kar nam  je pomagalo bolje razumeti stanovanjske potrebe in občinske kapacitete za naslavljanje stanovanjske problematike na ravni občin. Obenem sta analiza kot tudi posvet pokazala, da obstajajo potrebe po dodatnih znanjih javnih uslužbencev na več področjih stanovanjske preskrbe.

Zato smo se odločili razviti specifična izobraževanja, namenjena javnim uslužbencem in strokovnjakom, ki se ukvarjate s stanovanjskim področjem na občinski ravni, občinskim odločevalcem ter posameznikom in skupinam, ki vas tema utegne zanimati.

Z izobraževanji želi Mreža stanovanja za vse okrepiti delovanje občin in obenem spodbuditi povezovanje in tesnejše sodelovanje.

 

PROGRAM:

Torek, 12. oktober 2021, 13.30 – 15.15

VKLJUČUJOČE UPRAVLJANJE STANOVANJSKE PRESKRBE

Seznanili se boste s pomenom in izzivi vključevanja javnosti v procese odločanja na lokalni ravni ter spoznali teoretične okvire in konkretne primere metod vključevanja občanov na področju stanovanjske preskrbe in širše.

Izvajalec: PiNA, IPoP – Inštitut za politike prostora

 

Torek, 19. oktober 2021, 13.30 – 15.15

UČINKOVITO IN VKLJUČUJOČE KOMUNICIRANJE Z OBČANI

Na izobraževanju boste lahko spoznali načela družbenega komuniciranja ter vse stopnje, ki so potrebne pri snovanju in realizaciji konkretnih kampanj. Izobraževanje bo teoretično in aplikativno, prepleteno bo z uspešnimi in navdihujočimi primeri iz prakse, ki bodo razpirala razmišljanje in imaginacijo o možnih strokovnih in ustvarjalnih pristopih.

Izvajalec: Avanta Largo

 

Torek, 26. oktober 2021, 13.30 – 15.15

INOVATIVNE PRAKSE SKUPNOSTNE STANOVANJSKE PRESKRBE

Seznanili se boste z dobrimi praksami trajnostne stanovanjske preskrbe, ki temeljijo na odgovornem in trajnostnem upravljanju javnih zemljišč ter skupnostnih oblikah bivanja. Na izobraževanju boste identificirali lokalne probleme stanovanjskega področja, ki jih lahko z modeli skupnostne stanovanjske preskrbe naslovite ter se spoznali s prvimi koraki njihovega razvoja.

Izvajalec: IŠSP – Inštitut za študije stanovanj in prostora

 

Udeležite se lahko posameznega izobraževanja ali celotnega sklopa izobraževanj.

Izobraževanja bomo izvedli v sklopu Meseca prostora. Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije srečanj je obvezna prijava na tej povezavi. Prijave zbiramo do 10. oktobra 2021.

Vsa dodatna vprašanja lahko naslovite na:

Ana Markežič, PiNA, ana.markezic@pina.si, 040 383 255

Vljudno vabljeni!